FAQ mijn eerste dingen

Zijn de verjaardagsborden gemaakt met echt krijt?
De meest bestelde verjaardagsborden zijn de digitale verjaardagsborden, ook wel ‘printable’ genoemd op het net. Dit zijn digitale bestanden met een krijtbord uitstraling, krijtbord achtergrond en speelse lettertypes gemaakt met een tekenprogramma. Maar niet met echt krijt dus.. Met de digitale bestanden (in .jpg en .pdf formaat) kan je zelf zorgen voor een bord, maar ook een poster, canvas of zelfs op een taart laten drukken via bijvoorbeeld Vistaprint of Hema! Of gewoon gebruiken voor een e-mail of post op Facebook.

Een andere variant is een echt bord gemaakt van MDF en beschilderd met schoolbordverf. Maar ook in deze variant werken we ook meestal niet met echt krijt. Het bord beschrijven we met watervaste veegvaste stiften wat een stuk minder kwetsbaar is en veel langer meegaat. Dit soort stiften worden ook veel in de horeca gebruikt voor de menuborden. Hierdoor kunnen we deze borden ook verzenden.

Beide opties zijn dus mogelijk en zijn afhankelijk van je wensen en budget.

Wat kost een verjaardagsbord?
Voor een digitaal bestand betaal je €29,95. Standaard heeft dit bestand de afmetingen van A1 (59.4cm*84.1cm) voor als je het wilt laten drukken als poster bijvoorbeeld. De kwaliteit van de bestanden zijn goed genoeg voor (groot formaat) drukwerk. Als je vooraf de gewenste afmetingen doorgeeft kunnen we hier rekening mee houden. De kosten zijn niet afhankelijk van de afmetingen. Ook is het voor ons prettig om te weten hoe het bestand gebruikt gaat worden in verband met de afloop (canvas!) en kleurinstellingen.

Een handgeschreven verjaardagskrijtbord kost €75. Dit is dan inclusief MDF (40cm*60cm), schoolbordverf en de krijttekening en verzendkosten. Andere formaten zullen een andere prijs opleveren als we langer of korter aan het krijten zijn en de materiaalkosten meer of minder zijn.

Wat zijn de levertijden?
De levertijden voor een echt krijtbord zijn ca. 14 dagen. De levertijden van een digitaal bestand zijn ca. 7 dagen.

Welke dingen kunnen er op een verjaardagsbord gezet worden?
In principe alles wat je wilt. Uiteraard moet het wel passen en leesbaar blijven. Hieronder staat een standaard vragenlijst die wij toesturen als wij het verzoek krijgen om een krijtbord of digitaal bord te maken:

Krijtbord of digitaal bestand:
Afmeting: …………………….(b*h)(standaard hanteren wij 40cm*60cm voor krijtbord en A1 59.4cm*84.1cm voor digitaal bestand)
Naam:
Geboortedatum (of datum van de viering):
Gewenste kleuren:
Aanvulling op onderstaande lijst waarbij meerdere antwoorden mogelijk zijn. Niet alles hoeft gevuld te worden natuurlijk, vul alleen die zinnen aan die je in het ontwerp wilt hebben, of bedenk andere!

Voor de vulling is het wel verstandig er in ieder geval minimaal 5 in te vullen:
– Koosnaampjes:
– Aantal tanden:
– Lengte:
– Gewicht:
– Woordjes:
– Mijn favoriete boek:
– Mijn favoriete knuffel:
– Mijn favoriete liedje:
– Mijn favoriete speelgoed:
– Mijn favoriete dieren:
– Ik kan:
– Ik eet het liefst:
– Ik hou van:

OK, hoe gaat het nu verder?
Als je ons een e-mail stuurt met je keuze en de informatie die je op het bord wilt hebben, dus bovenstaande vragenlijst ingevuld, krijg je van ons een bevestiging en gaan we aan de slag met een eerste opzet. Die sturen we dan toe voor akkoord. Uiteraard mogen daar nog wijzigingen in worden aangebracht. Na akkoord op het ontwerp vragen we om de betaling in orde te maken en sturen we de groot formaat bestanden toe, of in het geval van een echt bord gaan we aan de slag en doen het bord goed ingepakt op de post!